Home » Boeken tips » Kinderboeken dl1

Kinderboeken dl1

Rosita en de brief voor Sinterklaas

Rosita woont met haar hond Bliksem bij haar oma. Haar ouders zijn met een circus mee en hebben beloofd dat ze haar snel op komen halen. Rosita gaat naar de intocht van Sinterklaas om hem en zijn Zwarte Pieten voor het eerst in het echt te zien. Haar oma krijgt echter een ongeval. Als Rosita haar in het ziekenhuis bezoekt, geeft haar oma haar een brief. Een brief voor Sinterklaas. Als haar oma overlijdt staat Rosita er alleen voor. Ze wordt naar een tehuis gebracht, maar ontsnapt daaruit. Ze gaat, samen met Bliksem, op zoek naar Sinterklaas. Maar waar woont Sinterklaas? En wat staat er in de brief? En zal ze haar ouders ooit nog zien? Zal alles nog wel goed komen voor het pakjesavond is?

Minipiet   

Niets lijkt mij leuker om Sinterklaas te helpen en cadeautjes rond te brengen. Maar ja, hoe kan ík nu ooit Piet worden? Het jongetje in dit verhaal krijgt een unieke kans om de sint te helpen: als een van de grote Zwarte Pieten vast komt te zitten in de schoorsteen, kan enkel een heel klein iemand helpen ...

Een grappig verhaal over dromen én je kansen grijpen. Voor iedereen vanaf 4 jaar die weleens een Piet uit de schoorsteen zou willen redden

Lust Sinterklaas Speculaas ? 

Het 'avondje van Sinterklaas' staat natuurlijk in het teken van gedichtjes en surprises. Leuke ideetjes voor een grappig verpakt cadeautje staan er genoeg in dit vrolijke boekje! José Kaats heeft met minimale middelen - zoals flessen, blikjes, potjes, lege melkkartonnen en ander simpel verpakkingsmateriaal - eenvoudig te maken surprises gecreëerd onder het motto 'door iedereen te doen, binnen een half uur klaar'. Het resultaat staat garant voor veel uitpakplezier!

De week voor Sinterklaas  

Wanneer begin november de stoomboot richting Nederland komt, breekt bij vrijwel alle Nederlandse kinderen een wekenlange periode aan van spanning. Zal de Sint ook bij hen langskomen? In de laatste week voor de verjaardag van Sinterklaas, als die belangrijke vijfde december nadert, is de spanning nog eens extra groot. Speciaal voor deze week schreven de acht bekende Nederlanders een voorleesverhaal. De eerste zes verhalen beschrijven elk een dag voor 5 december. Het zevende verhaal gaat over de grote dag. Het achtste verhaal is de ontlading van alle dagen vol verwachting en gaat over de dag na 5 december.

Sinterklaas  

Wie weet er niet wie Sinterklaas is?
Iederéén toch zeker?
O ja?
Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Weet je wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen?

Alle antwoorden op deze vragen - en nog veel meer - vind je in dit boek. Net als in De gele ballon heeft Charlotte Dematons daar geen woorden voor nodig!

Het Grote Boek Voor Sinterklaas  

Een omkeerboek met leuke en ontroerende verhalen voor peuters en kleuters. Met kleurrijke illustraties van Dagmar Stam.