Home » Boeken tips » Kinderboeken dl2

Kinderboeken dl2

Sinterklaas-Kapoentje  

Oblong prentenboek met paginagrote omkaderde kleurenillustraties naast pagina's met rijmende tekst. Bevat een verhaal over de Sinterklaasviering in de tijd van grootvader; met afbeeldingen van de aankomst van Sinterklaas in Amsterdam, Sint in de winkel van Sinkel en bij suikerbakker Fondant. Met platen van kinderen bij de schoorsteen, Sint en Piet op het dak, Piet strooit lekkers, Sint bezoekt de school, een huiskamer met kinderen en geschenken, Sint bij een ziek kind, afscheid.

Sinterklaasjournaal voorleesboek  

Weet je nog dat Sinterklaas in Kampen aankwam en hij allemaal Pieten-Zonder-Veer bij zich had? Wat zorgden die Pieten voor een hoop problemen: Amerigo die verwisseld werd met het politiepaard Leen, Pietje Precies die met de stoomboot (vol pakjes!) terugging naar Spanje en de Hoofdpiet die zijn Pietendiploma ineens moest halen. Het scheelde maar weinig of je had helemaal geen cadeautjes gekregen...

Het Grote Voorleesboek Van Sinterklaas  

Nog zeven nachtjes, dan komt Sinterklaas! Noor en Roel maken met opa en oma een verlanglijstje, en papa en mama vertellen spannende Sinterklaasverhalen.
Dan is het zover. Sinterklaas komt aan in de haven. Roel en Noor vragen hem in een briefje om naar hun huis te komen, maar het is moeilijk om dat aan Sinterklaas te geven, want er zijn zo veel kinderen.

Sinterklaas en zijn Pieten hebben het vreselijk druk. Met cadeautjes inpakken en gedichten maken, met pepernoten bakken, met leren rijmen op de Pietenschool, met kattenkwaad uithalen en met Zwartepietengym. En 's nachts klimmen ze in weer en wind over de daken om de schoenen en laarzen van alle kinderen te vullen. Sinterklaas heeft vast geen tijd om een kopje koffie bij Roel en Noor te komen drinken en trouwens: zijn paard mag van mama niet eens binnen komen...

De muziek van de liedjes in dit boek is te beluisteren op www.grotevoorleesboekvansinterklaas.nl

Winky En Het Paard Van Sinterklaas  

Winky Wong wil maar een ding, en dat is een paard. Maar paarden zijn duur. Ontzettend duur. Van papa en mama hoeft Winky geen paard te verwachten. Maar gelukkig is Sinterklaas er nog! Ze vraagt gewoon een paard aan Sinterklaas. Dan komt alles vanzelf goed...

Waar is het paard van Sinterklaas?
Als Sinterklaas weer naar Spanje gaat, mag Winky voor zijn paard Amerigo zorgen. Ze wil graag op Amerigo rijden, maar de merrie is te groot voor haar. De maanden gaan voorbij - en dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Winky is alleen op de boerderij als Amerigo ontsnapt! Ze racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Wat nu?

Waar is het paard van Sinterklaas ?  

Sinterklaas is weer naar Spanje. Pas volgend jaar komt hij terug. In de tussentijd mag Winky voor zijn paard Amerigo zorgen. Ze krijgt paardrijles op de pony Naf-naf, en tante Cor en oom Siem leren haar alles over het verzorgen van paarden. Winky vindt het allemaal fijn, maar toch kriebelt er iets. Ze wil zo graag op Amerigo rijden. Maar oom Siem en tante Cor vinden dat niet goed. Het paard is veel te groot. De maanden gaan voorbij en Winky leert steeds beter rijden - totdat er iets verschrikkelijks gebeurt... Winky is alleen op de boerderij als Amerigo ontsnapt! Ze racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Wat nu?

Klaas  

Een kleine jongen, met een scheve muts op zijn hoofd, kijkt uit over de zee. Zijn ogen staan verdrietig. Vandaag komt Sinterklaas, maar hij kan niet naar hem toe. Dan ziet Klaas iets drijven op de golven. Het is de mijter van Sinterklaas.

Het Dagboek Van Sinterklaas  

Sinterklaas krijgt zoveel brieven met vragen van kinderen over zijn leven in Spanje, dat hij heeft besloten, voor een keer, zijn eigen dagboek uit te brengen. Hij geeft hierin een unieke en zeer persoonlijke kijk op zijn dagelijks leven. Sinterklaas is, blijkt nu, een zeer verdienstelijk schilder. In prachtige aquarellen en grappige schetsen laat hij ons zien waar hij woont, hoe zijn vrienden eruit zien en de avonturen die hij allemaal meemaakt.