Home » Boeken tips » Kinderboeken dl3

Kinderboeken dl3

Sinterklaas En De Struikrovers  

Sinterklaas heeft voor zijn verjaardag een cadeau gekregen. Een prachtcadeau: een echte jeep met een echte motor en met dikke rubberen banden. Zijn zwarte Pieten hebben hem zelf gemaakt. Eigenlijk is het vooral een cadeau van Carlito, de jongste zwarte Piet. Carlito vond het maar raar dat Sinterklaas zélf nooit eens een geschenk kreeg!
Daarom gaat Sinterklaas vandaag juist met Carlito een ritje maken. Het wordt geen gewoon autoritje. Het wordt een heel bijzondere tocht. Het stormt en het regent en de wegen zijn een en al modder. En het bos is wel erg nat en donker...

Sinterklaas liedjes- en verhalenboek  

Sinterklaas is voor elk kind het leukste feest van ’t jaar. Wekenlang wordt er vol verwachting uitgekeken naar de komst van de goedheiligman en zijn Pieten. Met dit boek komt uw kind alvast helemaal in sinterklaasstemming! Het staat boordevol bekende sinterklaasliedjes en bevat leuke verhalen om voor te lezen.

Spaanse Pepernoten  

Suzanne hoopt dat ze op haar vakantie in Spanje Sinterklaas tegen zal komen. Ze wordt er een beetje om uitgelachen door haar ouders want Spanje is immers heel groot en de plaats van het kasteel van Sinterklaas is een groot geheim. Het staat niet eens in het telefoonboek! Maar dan ziet Suzanne in het bos Amerigo rijden, de beroemde schimmel van Sinterklaas. Op zijn rug zit een huilende zwarte piet. Suzanne en haar broertje Stijn horen van deze zwarte piet die Alfonso heet dat hij Pipo is kwijtgeraakt. Sinterklaas is dol op deze Pipo en Alfonso is daarom bang dat Sinterklaas erg boos op hem zal zijn. Suzanne en Stijn besluiten Alfonso te gaan helpen

Sinterspeelman  

Het is december en het regent... De regen druppelt op de daken van een groot hoog huis. Tegen dat decembernatte huis leunt een oude, oude man die wat rillering een klamme gitaar tegen zijn dunne jas houdt. Zijn koude handen glijden langs de snaren. Hoor de wind waait door de bomen... Maar boven de zachte gitaarklanken uit hoort de oude muzikant genies en gesnotter, gehoest, geschraap en gesteun, geproest en gekreun... Sinterklaas is ziek! En morgen is het 5 december... Hoe moet dat nou?

Kijk uit Sint! en andere Sinterklaasverhalen  

De dagen worden steeds korter. Het is koud en vroeg donker. Toch is het feest, want Sinterklaas is er weer! Met zijn zwarte Pieten, het grote Boek en zijn trouwe schimmel.

De Mooiste Verhalen Van Sinterklaas  

Kinderen zijn dol op Sinterklaas! In dit boek staan twee leuke verhalen over de Sint, die u kunt voorlezen of die beginnende lezertjes al helemaal zelf kunnen lezen. Bovendien bevat het boek een aantal bekende sinterklaasliedjes met notenbalken, zodat het lezen afgewisseld kan worden met zingen. Zo zal uw kind zich urenlang amuseren!