Home » Boeken tips » Kinderboeken dl4

Kinderboeken dl4

Jip en Janneke / Sinterklaas komt  

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen

Dag Sinterklaas  

Bart is een kleine jongen die alles wil weten over Sinterklaas. Alles!~Hij weet al erg veel: dat de Sint tijdens het jaar in Spanje woont, dat hij elke winter hierheen komt met de stoomboot en dat hij een knecht heeft die Zwarte Piet heet. Maar er blijven heel wat vragen onopgelost. Bijvoorbeeld: hoe heet het paard van Sinterklaas? Wat doe Sint met stoute kinderen? Wordt hij wel eens verliefd? Bart beleeft leuke avonturen...al zijn vragen worden beantwoord.

De Bengels / Helpen Sinterklaas  

Het is midden in de nacht. Daan en zilver staan voor het raam. Ze gluren langs de gordijnen naar buiten. 'Kijk,' fluistert Zilver. 'Sinterklaas!' Ze wijst naar de stoep voor hun huis. Daar staat sinterklaas naast zijn paard. Het paard schudt met zijn hoofd en hinnikt. Sinterklaas houdt zijn handen voor zijn gezicht. 'Sinterklaas huilt,'zegt Daan verbaasd. 'Wat zou er gebeurd zijn?'

Kaatje / Het voorleesboek van Sinterklaas  

Het klassieke sintverhaal verteld vanuit de leefwereld van Kaatje, Kamiel en Viktor
Kaatje is er niet gerust in. Zal Sinterklaas dit jaar wel komen? Misschien vergeet hij hen wel. Dan heeft ze een idee. Ze schrijft de Sint een mooie brief. En ze zet samen met Kamiel en Viktor haar schoentje klaar. Maar het lijkt wel dat de Sint hen deze keer echt vergeten is&hellip.

Sinterklaas is verdwaald  

Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland. Nathan staat met zijn hondje Noël te wachten, maar de Sint komt maar niet. Hij blijft echt heel lang wachten, zelfs de pieten die altijd vooruit gestuurd worden snappen er ook niets meer van. Waar kan Sinterklaas nou toch zijn? Hij zal toch niet verdwaald zijn? Nathan en de pieten gaan op zoek en vinden Sinterklaas uiteindelijk in Parijs!

De boot van Sint en Piet  

Strip avi start. Er is een pak voor saar en voor juul en tuur. de boot van sint en piet moet vol! maar er is wat mis. er zit een gat in de boot. hoe moet dat nu?