Home » Boeken tips » Kinderboeken dl5

Kinderboeken dl5

Paulus de hulpsinterklaas / druk Heruitgave  

Het sinterklaasfeest nadert als de goedheiligman Paulus vraagt om in het grote bos voor hulpsinterklaas te willen spelen. Alle dieren zijn verschrikkelijk zenuwachtig over de komst van de Sint en Paulus niet minder. Op kousenvoeten en met een hark in plaats van met de staf probeert hij zijn opdracht tot een goed einde te brengen.

Strooien met Sint  

Roos en Mika verheugen zich al een hele tijd op Sinterklaas. Eindelijk is het 5 december. Het paard van Sint heeft last van zijn been en moet het even rustig aan doen. Sint en zijn pieten arriveren daarom in een politieauto op het schoolplein. Maar waar is de Pakjespiet gebleven...?

Piet In De Finale  

Bram is dolenthousiast als hij de advertentie in de krant leest. Hij wil meedoen. Als hij aankomt bij de hal in Zuidlaren waar de Piet-verkiezingen worden gehouden, is het superdruk. De 'Pieten' staan zelfs buiten te wachten. Bram vindt het reuze spannend. Zal hij door de eerste ronde heen komen? Vlak voor hij naar binnen moet, bedenkt hij opeens dat hij helemaal geen act heeft ingestudeerd. Wat moet hij doen? Kan hij nog terug? Maar dan roept de jury: 'de volgende'!

Bennie Stout  

Bennie Stout wil het liefst pakjesavond doorbrengen met zijn familie, maar er is een probleem. Zijn vader werkt in Spanje om wat extra geld te verdienen en kan er dus niet bij zijn. Bennie doet er alles aan om zijn vader naar Nederland te krijgen. Zelfs als dat betekent dat hij als Stout Kind in de zak van Sint mee naar Spanje moet Bennie Stout is een hartverwarmend en avontuurlijk verhaal dat zich afspeelt in de jaren dertig. Het is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur Johan Nijenhuis. Dit vrolijke boek bevat vele fotos van scénes uit de film, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Koen Dobbelaer, Hanna Verboom, Koert-Jan de Bruijn en de enige echte Sinterklaas. Met dit boek proef je de sinterklaassfeer uit de film volop!