Home » Gastenboek

Gastenboek

Reactie plaatsen

Reacties

Albert van Benthem
16 dagen geleden

Frank een klasse mooie site!!
Ga zo door !
Groet Piet Alfonzzio/Albert

Steven Maas
een maand geleden

Misschien leuk; verhaal over een gebeurtenis in 1602

Zoo goed scheen hun dit alles te bevallen dat zij den volgenden
dag hetzelfde spel wilden herhalen. Nu zouden zij een belachelijke
voorstelling geven van den Paus. Een soldaat, met een uitgedoofden fakkel in de hand stond op een baar, welke door vier
anderen gedragen werd. Hij was omringd door tal van soldaten,
wier aangezichten zwart gemaakt waren en die duivelstrawanten
moesten voorstellen. Zij droegen kruisen en vanen, en maakten
veel gerinkel met schellen en bellen. Dat geluid klonk zoet in
de ooren. Geen preek hadden zij er voor in de plaats willen
aanhooren,
"de zang was niets dan lollen en baerlijck schrollen".

uit H Vermeulen. Eucharistische verhalen in Nederland. De
Jong, Rotterdam, 1924

theodora bracht
2 maanden geleden

Hallo,

Mijn naam is THeodora Bracht en ik ben met de onderneming Little Pleasures in Belgiƫ. We hebben een klein bio, glutenvrij en ambachtelijke koekjesfabriek in Brussel en we zouden graag voor Sinterklaas een beperkte editie zouden willen ontwikkelen met illustraties van de Sint. Ik schrijf u om te zien of u mij eventueel zou kunnen helpen met tekeningen in hoge definitie in ruil voor koekjes... Zou schitterend zijn. Alvast bedankt, Theodora

Ellen
2 maanden geleden

Geweldig wat je allemaal hebt. Ik zoek me al jaren suf naar een bewegende piet voor in de etalage van mijn eigen zak. ik zag bijv via youtube een filmpje waar een pietje koppeltje duikt! Hoe kom je hier aan? Ik zou er zo graag eentje hebben voor de kinderen te vermaken als ze onze winkel voorbij lopen of bezoeken.
groet Ellen

Jan Oud
3 maanden geleden

Ik zal ook maar Beste Bert zeggen,
Ik heb een tekening van Jaap Oudes (1926-1998). Jaap Oudes maakte getekende verhalen. In deze tekening met als locatie Antwerpen zie ik Sinterklaas verschijnen die drie figuren in een tobbe komt redden. In een van afbeeldingen op uw site zie ik enkele afbeeldingen van beelden van Sinterklaas. Nu wil ik graag een afbeelding van de tekening toesturen maar heb geen adres. Is het mogelijk een adres te verkrijgen? Zo ja, mijn vraag wordt dan; kunt u mij aangeven welk beeld wordt weergegeven en waar bevindt zich dan deze. Als u de tekening bekijkt wat valt u dan nog verder interessants op. Met hartelijke groet, Jan Oud

Bert
6 maanden geleden

Wat een leuke en ontzettend veelzijdige site over Sinterklaas.
Graag wijs ik je ook op mijn site https://bertvanzantwijk.wordpress.com/.
Hier vind je een artikel over de historie van het Sinterklaasfeest met informatie die ik op jouw site nog niet ben tegengekomen.
Uiteraard mag je, met bronvermelding, gegevens van mijn site overnemen.

Groet van een andere Sinterklaasfanaat,
Bert van Zantwijk

Sander Wieringa
7 maanden geleden

Prachtige site, veel pins van je opgeslagen šŸ‘

Simon Koorn
7 maanden geleden

De oorsprong van Zwarte-Piet ligt mogelijk toch nog een beetje anders/ingewikkelder dan gedacht.
om maar met de deur in huis e vallen onze Zwarte-Piet is de verpersoonlijking van Oele (en dus niet recht verwant aan Wodan's boodschapper raven Huginn en Muninn).
Onze Zwarte-Piet traditie wijkt in veel af van andere Sinterklaas-traditeis waarbij de Sint begeleid wordt door zwarte-trawanten (of misschien zelf wel zwart is.
Er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat ook onze Sinterklaastraditie ten diepste de voortzetting is van een Germaans feest maar slechts zijdelings te maken heeft met de traditie van De Wilde Jacht.
Daarin wijkt onze Sinterklaas traditie dus mogelijk wezenlijk af van de in de rest van Europa, ook als zijn de wortels gelijk.
http://menterwolde-diepe-wateren.blogspot.nl/search/label/Sinterklaas

Dick Janssen
7 maanden geleden

Geachte Sinterklaasspecialist,

Als fervent fan van de Sint, vier ik al ruim 60 jaar enthousiast zijn verjaardag en een wat minder groot aantal jaren ben ik al op zoek naar een sinterklaasboek uit mijn jeugd. Het moet uit ongeveer 1956/1957 stammen, bevat een paar verhalen en misschien ook wat liedjes. In het verhaaltje dat mij is bijgebleven redt een dappere jongen een kleine die door het gedrang op de kade in het water is gevallen. Als hij ten gevolge van zijn actie op sinterklaasavond ziek in bed ligt, verschijnen Sint en Piet met het cadeau waar hij nooit op had durven hopen: een (elektrische?) trein. Van die laatste situatie bevindt zich ook een illustratie in het boek. Ik zou het meer dan geweldig vinden als ik er na zoveel jaar achter zou komen welk boek dat geweest is.
Ik wens u alvast een heerlijk avondje toe en hoop iets van u te horen. M.vr.Groeten, Dick Janssen

Jean Olf Lammers
7 maanden geleden

Leuk je site hier tegen te komen. Zelf deed ik 30 jaar research over dit onderwerp, als basis voor een 3 delige TV docu drama, over de rituelen, achtergronden, en de mensen achter het feest...in Nederland en Europa. We zijn nog aan het draaien, en zou het leuk vinden eens met je van gedachten te wisselen. Een hartelijke groet, Jean Olf