Home » Gastenboek

Gastenboek

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Oud
een maand geleden

Ik zal ook maar Beste Bert zeggen,
Ik heb een tekening van Jaap Oudes (1926-1998). Jaap Oudes maakte getekende verhalen. In deze tekening met als locatie Antwerpen zie ik Sinterklaas verschijnen die drie figuren in een tobbe komt redden. In een van afbeeldingen op uw site zie ik enkele afbeeldingen van beelden van Sinterklaas. Nu wil ik graag een afbeelding van de tekening toesturen maar heb geen adres. Is het mogelijk een adres te verkrijgen? Zo ja, mijn vraag wordt dan; kunt u mij aangeven welk beeld wordt weergegeven en waar bevindt zich dan deze. Als u de tekening bekijkt wat valt u dan nog verder interessants op. Met hartelijke groet, Jan Oud

Bert
4 maanden geleden

Wat een leuke en ontzettend veelzijdige site over Sinterklaas.
Graag wijs ik je ook op mijn site https://bertvanzantwijk.wordpress.com/.
Hier vind je een artikel over de historie van het Sinterklaasfeest met informatie die ik op jouw site nog niet ben tegengekomen.
Uiteraard mag je, met bronvermelding, gegevens van mijn site overnemen.

Groet van een andere Sinterklaasfanaat,
Bert van Zantwijk

Sander Wieringa
5 maanden geleden

Prachtige site, veel pins van je opgeslagen šŸ‘

Simon Koorn
5 maanden geleden

De oorsprong van Zwarte-Piet ligt mogelijk toch nog een beetje anders/ingewikkelder dan gedacht.
om maar met de deur in huis e vallen onze Zwarte-Piet is de verpersoonlijking van Oele (en dus niet recht verwant aan Wodan's boodschapper raven Huginn en Muninn).
Onze Zwarte-Piet traditie wijkt in veel af van andere Sinterklaas-traditeis waarbij de Sint begeleid wordt door zwarte-trawanten (of misschien zelf wel zwart is.
Er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat ook onze Sinterklaastraditie ten diepste de voortzetting is van een Germaans feest maar slechts zijdelings te maken heeft met de traditie van De Wilde Jacht.
Daarin wijkt onze Sinterklaas traditie dus mogelijk wezenlijk af van de in de rest van Europa, ook als zijn de wortels gelijk.
http://menterwolde-diepe-wateren.blogspot.nl/search/label/Sinterklaas

Dick Janssen
5 maanden geleden

Geachte Sinterklaasspecialist,

Als fervent fan van de Sint, vier ik al ruim 60 jaar enthousiast zijn verjaardag en een wat minder groot aantal jaren ben ik al op zoek naar een sinterklaasboek uit mijn jeugd. Het moet uit ongeveer 1956/1957 stammen, bevat een paar verhalen en misschien ook wat liedjes. In het verhaaltje dat mij is bijgebleven redt een dappere jongen een kleine die door het gedrang op de kade in het water is gevallen. Als hij ten gevolge van zijn actie op sinterklaasavond ziek in bed ligt, verschijnen Sint en Piet met het cadeau waar hij nooit op had durven hopen: een (elektrische?) trein. Van die laatste situatie bevindt zich ook een illustratie in het boek. Ik zou het meer dan geweldig vinden als ik er na zoveel jaar achter zou komen welk boek dat geweest is.
Ik wens u alvast een heerlijk avondje toe en hoop iets van u te horen. M.vr.Groeten, Dick Janssen

Jean Olf Lammers
5 maanden geleden

Leuk je site hier tegen te komen. Zelf deed ik 30 jaar research over dit onderwerp, als basis voor een 3 delige TV docu drama, over de rituelen, achtergronden, en de mensen achter het feest...in Nederland en Europa. We zijn nog aan het draaien, en zou het leuk vinden eens met je van gedachten te wisselen. Een hartelijke groet, Jean Olf

Marc Goovaerts
5 maanden geleden

Hallo,
Misschien kan jij me helpen...
Zaterdag ben ik 'van dienst' in het Speelgoedmuseum in Mechelen (Belgiƫ). Ik heb vruchteloos gezocht naar de beste manier om de singel (of cingel) te knopen...
Dank bij voorbaat !

Ciska Neijman
7 maanden geleden

Goedemiddag,
Vroeger toen ik jong was werd er een cd'tje tijdens het sinterklaasfeest afgespeeld. Op dit cd'tje waren verschillende verhalen te horen, verteld door een mevrouw over:
- Annabel haar grootste wens om sinterklaas een keertje te mogen zijn.
- Het grote boek die zoek is gedaan door de deugnietpiet.
- En het verhaal over bedorven pepernoten.

Nu heb ik de verhaaltjes wel terug gevonden op youtube maar ik ben op zoek naar dit cd'tje.

Kunt u mij alstublieft vertellen waarbij deze verhaaltjes horen? Kunt u mij alstublieft terug mailen?

Met vriendelijke groetjes,
Ciska

Ps: wat heeft u een prachtige site!

"dag hoor"

Dries
9 maanden geleden

Beste,

Prachtige site, met veel liefde voor geschiedenis.
Mag ik u vragen of u mij kan helpen.
Ik heb een doos complete alfabet mallen gekocht op een rommelmarkt.
Ik denk dat ze uit het begin van de 20e eeuw zijn maar ben niet zeker.
Kan u mij misschien helpen?

Madelein Duijvestijn
een jaar geleden

Hoi Frank, Wat ziet jouw site er fantastisch uit!!
Vol bewondering naar de unieke uitbreidingen gekeken! Complimenten, hoor.
Op mijn site staan niet de data van lezingen over het Sinterklaaspapier, omdat dat vaak lezingen voor besloten verenigingen zijn. Zeker tot ziens Frank, binnenkort en succes met jouw indrukwekkende en leuke site!