Home » Sint Nicolaas weetjes » Donald Duck

Donald Duck

Net als rest van het land doet Sinterklaas jaarlijks ook Duckstad aan. En aangezien alles in Duckstad altijd net even iets anders gaat, heeft de goedheiligman al aardig wat meegemaakt in deze stad.

De eerste keer dat we Sinterklaas in de Nederlandse Donald Duck zien is op de voorplaat van nummer 49 van 1953. De verhalen die op dat moment in het weekblad staan komen allemaal uit Amerika, waar het sinterklaasfeest niet wordt gevierd. Maar de Nederlandse Hongaar Endre Lukacs heeft op dat moment al een aantal voorplaten geïllustreerd.

Twee jaar later zien we Sinterklaas opnieuw op de voorplaat staan. Ditmaal moet de grote Boze Wolf in de zak mee naar Spanje. Donald en zijn neefjes, die natuurlijk wel braaf zijn geweest, krijgen op de achtergrond een cadeau van Sinterklaas. (T1)

 

lees hier het gehele artikel  'Sinterklaas in Duckstad'

Donald Duck 1953 / 1955   (prive collectie)

 

'Sinterklaas onthoudt alles'

In 2003 krijgt Gijs Gans op de cover van Donald Duck van Sinterklaas een hometrainer. Maar denk je dat oma's luie hulpje het apparaat heeft gebruikt? Welnee! Het apparaat is nog nooit gebruikt. De Sint heeft wel gelijk een mooi cadeautje voor 2004: op de cover van dat jaar krijgt Gijs namelijk een plumeau!

Donald Duck 2003 / 2004   (prive collectie)

 

Bron tekst (T1):  www.donaldduck.nl