Home » Recepten » Banketletter

(1) Banketletter

Ingrediënten

1 ei
5 plakjes Bladerdeeg
1 pakje Amandelspijs
een beetje bloem om te bestrooien

Bereiding

1- Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes die je niet gebruikt gelijk terug in de vriezer.
2- Klop een ei los en meng de helft van het ei door de amandelspijs.
3- Leg de 5 ontdooide plakjes op elkaar.
4- Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lange plak van ca. 15 x 40 cm. (draai de plak regelmatig om en strooi bloem op het aanrecht om plakken te voorkomen).
5- Rol van de amandelspijs een gelijkmatige rol van 35 cm lang (gebruik hier ook wat bloem bij om plakken te voorkomen).
6- Bestrijk de bladerdeegplak heel licht in met water en rol de spijsrol zó op de plak, dat er aan beide zijden ca. 2,5 cm deeg overblijft.
7- Rol de spijsrol verder zodat het bladerdeeg strak om de spijsrol heen valt en vouw de zijkanten dicht.
8- Rol de bladerdeegrol met amandelspijs tot een lengte van 45 cm en vorm er een banketletter van (bijv. een S) en leg deze op de bakplaat.
9- Zorg ervoor dat de naad van de bladerdeegrol ca. 1 cm boven de bakplaat zichtbaar is.
10- Druk de banketletter iets plat en bestrijk de letter met het losgeklopte ei.
11- Laat de letter 15 minuten rusten en bestrijk de letter nogmaals met ei.
12- Prik ca. 8 gaatjes in de bovenkant van de letter.
13- Bak de letter in ca. 25 minuten gaar en goudbruin

Baktijd ca. 25 min.

Oventemperatuur

Elektrische oven: 200 graden C
Heteluchtoven: 180 graden C
Gasoven: stand 3-4