Home » Recepten » Borstplaat

(3) Borstplaat

 

Ingrediënten

500 g witte basterdsuiker

175 ml slagroom      

50 g boter

1 stick espresso (doosje 25 sticks)

Materialen

bakpapier

uitsteekvormpjes

Bereiden

Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg de vormpjes erop. Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng het mengsel op laag vuur aan de kook. Laat 20-30 min. inkoken tot er nog 2/3 over is en alle suikerkristallen zijn opgelost. Roer constant. Neem de pan van het vuur en roer tot het mengsel niet meer borrelt en ondoorzichtig wordt. Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer het espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes. Laat helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als u witte stipjes ziet; dan kunnen ze aan beide zijden verder uitharden.

De bereiding van dit recept duurt 30 min. en 120 minuten wachten

TIP

Heeft u geen uitsteekvormpjes? U kunt ook 2 grote cirkels maken met behulp van de rand van een springvorm. Of gebruik portioneerringen.