Home » Recepten » Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Ingrediënten

2 eieren
1 el melk
175 g boter
mespuntje zout
1 el koffieroom
1 tl citroenrasp
50 g blanke amandelen
1 el speculaaskruiden
125 g bruine basterdsuiker
300 g amandelspijs
250 g Zelfrijzend Bakmeel

Bereiding

Meng Bakkers Zelfrijzend Bakmeel met basterdsuiker, zout en speculaaskruiden.

Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes.

Kneed alles tot een samenhangend deeg. Voeg zonodig 1 el melk toe. Verpak het deeg in folie en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.

Meng door de amandelspijs een losgeklopt ei, koffieroom en citroenrasp. Vorm er een stevige, maar gemakkelijk uit te strijken spijs van.

Vet de bakplaat in. Verwarm de oven voor.

Verdeel het deeg in 2 porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 rechthoekige lappen met een dikte van maximaal 1 cm.

Klop 1 ei los. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met een deel van het ei.

Strijk de amandelspijs gelijkmatig over de deeglap uit. Bestrijk de spijs ook met losgeklopt ei. Leg er de andere deeglap op en druk deze aan. Strijk de rest van het ei erover.

Garneer de gevulde speculaas met de amandelen.

Bak de speculaas iets onder het midden van de oven.

Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd deze in vierkantjes.

Oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C