Home » Recepten » Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

 

Ingrediënten

2 el melk
100 g boter
mespuntje zout
15 g speculaaskruiden
125 g bruine basterdsuiker
25 gehalveerde blanke amandelen
200 g Zelfrijzend Bakmeel

Bereiden

Snijd de boter met twee messen tot kleine stukjes in het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel.

 

Voeg suiker, zout, melk en speculaaskruiden toe en kneed van het geheel een soepel deeg.

 

Verpak het deeg in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

 

Vet de bakplaat in.

 

Verwarm de oven voor.

 

Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm en leg deze op de bakplaat.

 

Druk er de gehalveerde amandelen in.

 

Bak de speculaas iets onder het midden van de oven in ca. 25-30 minuten gaar.

 

Laat de koek afkoelen op de bakplaat, zodat deze stevig wordt.

 

Breek de speculaas tenslotte in stukken.

Baktijd 25-30 min

Oventemperatuur

Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 150°C