Home » Gastenboek

Gastenboek

Reactie plaatsen

Reacties

Martin Langeslag
21 dagen geleden

Wat een mooie site! Zelf ben ik een Sinterklaasfan, al sinds mijn vroege jeugd. Nu, als directeur van een Amsterdamse basisschool werk ik aan een presentatie voor scholen die in de bovenbouw willen uitleggen wat de oorsprong en de ontwikkeling zijn van dit volksfeest.
Ik zou het op prijs stellen wanneer u mijn presentatie van commentaar zou willen voorzien. Hij is nog niet af, maar de tijd dringt.

Richard
een maand geleden

Allemaal een leuke intocht meegemaakt? Zelf kom ik uit Rotterdam, maar aangezien het een strakke ongezellige saaie boel is hier, ben ik lekker naar Schiedam geweest. In de Hoogstraat zowiezo nog wel winkeltjes waar je Zwarte Pieten poppetjes ziet, maar van de Nieuwe Passage had ik dat niet verwacht, zeer aangenaam verrast dat ik in dit moderne winkelcentrum erg veel leuke Zwarte Pieten poppen zag zitten en hangen op allerlei leuke plekjes. Schiedam natuurlijk nog leuk ouderwets uiterlijk met ouwe pandjes en gebouwen dus dat ademd zowiezo meer gezelligheid. Superdruk en iedereen had het zo naar de zin. Er werd warme chocomel uitgedeeld en de Zwarte Pieten allemaal erg leuk en een aardige Burgemeester. Topdag gehad. Later gehoord dat het verslag op TV West van de intocht in Scheveningen en Den Haag ook erg leuk was geweest dus die hebben we net online zitten kijken. Urenlang met hele vrolijke spontane Zwarte Pieten, en die knul deed het ook erg leuk met veel tijd voor de toeschouwers en interactief. Kan die dooie lul met de uitstraling van een bezem, Jeroen van de NOS nog een voorbeeld aan nemen. Die ken totaal niet improviseren en is een autocue mannetje..
Mijn complimenten dus aan Schiedam en Scheveningen/Den Haag/TV West!

Freek
een maand geleden

Leuke website. Gezien jullie interesse in Sinterklaas / Sint Nikolaas neem ik de vrijheid u te melden dat ik een prachtig groot kerkbeeld van Sint Nikolaas dat ik te koop aan bied. Beeld uit eigen verzameling. Je kan het beeld hier bekijken:

https://www.2dehands.be/antiek-art/antiek/beelden/oud-vlaams-heiligenbeeld-sinterklaas-kindjes-469199030.html

Richard
een maand geleden

Gewoon geweldig deze site. Als groot liefhebber van het Sinterklaasfeest ben ik blij dat ik deze site gevonden heb en hoop dat hij nooit uit de lucht zal gaan. Wat een informatie allemaal. Hopelijk houden we het allemaal een beetje levend. Helaas leggen alle kerstspulletjes overal alweer en is er echt haast nx geen versierde Sint en ZWARTE Piet etalage meer over hier in Rotterdamse winkels. Man wat vond ik dat geweldig als klein jongetje in de jaren '80. Gezellige tijden... Ontzettend bedankt voor deze site!

Desiree
4 maanden geleden

beste. via pinterest kwam op u site terecht .ben ook een echte verzamelaar van sinterklaas en geboren op 5 dec .mijn vraag is weet u waar de verlichte sint met paard en zwarte piet vandaan komt . zo te zien op de foto staat hij ten midden op een kerstmarkt .zijn deze beelden te koop en zo ja weet u de herkomst of fabricant ? groetjes desiree

Ruben zwanenburg
5 maanden geleden

Mooie site ga zo door

Pieterbaas
4 maanden geleden

Dank je wel!

Adri en Mariella Paap
5 maanden geleden

Geweldige site! Wij verzamelen ook sinterklaas en het is heel leuk om te zien wat er allemaal nog meer is

Albert van Benthem
6 maanden geleden

Frank een klasse mooie site!!
Ga zo door !
Groet Piet Alfonzzio/Albert

Steven Maas
7 maanden geleden

Misschien leuk; verhaal over een gebeurtenis in 1602

Zoo goed scheen hun dit alles te bevallen dat zij den volgenden
dag hetzelfde spel wilden herhalen. Nu zouden zij een belachelijke
voorstelling geven van den Paus. Een soldaat, met een uitgedoofden fakkel in de hand stond op een baar, welke door vier
anderen gedragen werd. Hij was omringd door tal van soldaten,
wier aangezichten zwart gemaakt waren en die duivelstrawanten
moesten voorstellen. Zij droegen kruisen en vanen, en maakten
veel gerinkel met schellen en bellen. Dat geluid klonk zoet in
de ooren. Geen preek hadden zij er voor in de plaats willen
aanhooren,
"de zang was niets dan lollen en baerlijck schrollen".

uit H Vermeulen. Eucharistische verhalen in Nederland. De
Jong, Rotterdam, 1924

theodora bracht
8 maanden geleden

Hallo,

Mijn naam is THeodora Bracht en ik ben met de onderneming Little Pleasures in België. We hebben een klein bio, glutenvrij en ambachtelijke koekjesfabriek in Brussel en we zouden graag voor Sinterklaas een beperkte editie zouden willen ontwikkelen met illustraties van de Sint. Ik schrijf u om te zien of u mij eventueel zou kunnen helpen met tekeningen in hoge definitie in ruil voor koekjes... Zou schitterend zijn. Alvast bedankt, Theodora