Home » Lekkernijen weetjes » Suikerbeesten

Suikerbeesten

Geschiedenis van suikerbeesten:

Suikerbeesten zijn echt iets van vroeger. Suikerbeesten werden bij feestjes gegeten en waren erg duur. Dit kwam doordat men nog geen suiker in Nederland had uitgevonden. Hierdoor moest het suiker via het buitenland naar Nederland worden vervoerd. De kosten om suiker alleen al te transporteren was al erg duur. Vroeger waren de suikerbeesten vaak voor de armere gezinnen een van de duurste cadeau's die men kon krijgen met Sinterklaas. Toen er in Nederland suiker werd gevonden in de suikerbieten daalde de prijzen voor suiker. Er was meer en goedkopere suiker in Nederland en dus daalde ook de prijzen van de suikerbeesten. Tegenwoordig kosten suikerbeesten bijna niets meer.

Suikerbeest-mallen

Suikerbeesten tegenwoordig:

Door het vele snoepgoed wat nu bestaat worden de suikerbeesten bij de kinderen steeds minder bekend. Suikerbeesten worden meestal in de fabriek gemaakt omdat er dan veel tegelijk kunnen worden geproduceerd. Door de hoge productie worden de prijzen lager en kan een banketbakker, die ook af en toe suikerbeesten maakt er bijna niet tegen concurreren. Dat de banketbakker suikerbeesten maakt komt tegenwoordig dus bijna niet meer voor.

Suikerbeesten zijn mierenzoet omdat er gigantisch veel suiker in zit. Het is verstandig suikerbeesten alleen tijdens feestjes zoals Sinterklaas te eten aangezien teveel zoetigheid iet erg goed is voor ons.

Suikermal ca. 1930

Suikerbeesten maken